Η Ιστορία των SEO-Maniacs

Η ιστορία μας δεν είναι πολύ μεγάλη μιας και αρχίζει πριν περίπου 7 χρόνια.

Τα “πέτρινα χρόνια” της κρίσης στην Ελλάδα η εύρεση εργασίας ήταν κάτι πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον επάνω στον κλάδο των σπουδών μας.

Αναγκαστικά έπρεπε να βρούμε κάτι που έστω να εφάπτεται με τις σπουδές μας και για αυτό αρχίσαμε την αποστολή βιογραφικών σε πλατφόρμες παγκόσμιου βελινεκούς, όπως το UpWork (το παλιό oDesk).

Η πρώτη επαφή με το SEO (όπως και ο πρώτος τίτλος της δουλειάς) ήταν η δημιουργία SEO κειμένου (SEO Content Creation). Έχοντας καλή γνώση των αγγλικών, ήταν μία δουλειά εύκολη αλλά όχι τόσο επικερδής.

Το επόμενο λογικό βήμα ήταν να ψάξουμε τι εστί το SEO, γιατί χρησιμοποιείται τόσο πολύ απο πολλές εταιρείες του εξωτερικού, τι άλλες SEO υπηρεσίες υπάρχουν και πως γίνεται μία ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για μηχανές αναζήτησης.

Η τύχη ήταν με το μέρος μας, διότι ο πρώτος μας πελάτης (κλείνουμε 7 χρόνια συνεργασίας) ήταν πολύ δραστήριος. Μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια χρόνια έχει αρχίσει δεκάδες ιστοσελίδες με διαφορετικές θεματολογίες και μας έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούμε επάνω στο SEO.

Καταφέραμε απο “απλοί δημιουργοί κειμένων” να γίνουμε υπεύθυνοι του SEO σε όλα τα projects. Τα καθηκοντά μας περιελάμβαναν το πλήρες στήσιμο των ιστοσελίδων (WordPress), την εγκατάσταση και ρύθμιση έξτρα εργαλείων (plugins), την δημιουργία βελτιστοποιημένων σελίδων και άρθρων, την βελτιστοποιήση σελίδων για αύξηση του ποσοστού πελατών σε σχέση με τους επισκέπτες (CRO), την δημιουργία νέων προιόντων και υπηρεσιών (Product Development) καθώς και την εκπαίδευση υπαλλήλων για όλα τα παραπάνω.

Το SEO μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια έχει αλλάξει πολύ. Κάποιες τεχνικές και μέθοδοι έχουν παραμείνει ίδιες και σε αυτές έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία.

Οι μηχανές αναζήτησης μέσα στα 7 αυτά χρόνια έχουν κάνει 5 μεγάλες ανανεώσεις στους αλγορίθμους τουςαι χιλίαδες μικρές). Αυτό μας ώθησε στο να ανανεώνουμε και εμείς τις γνώσεις μας, τους πειραματισμούς μας και να ανακαλύπτουμε καινούργιες λύσεις.

Μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια εκτος απο μεγάλες επιτυχίες είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μεγάλες ανατροπές που μας έκαναν να αναθεωρήσουμε την προσέγγισή μας στην βελτιστοποίηση μίας ιστοσελίδας.

Χωρίς να θέλουμε να ακουστούμε “κλισέ“, αυτές οι δυσκολίες ήταν υπεύθυνες στο να κατανοήσουμε πως “σκέφτονται” οι μηχανές αναζήτησης και πως μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε μια ιστοσελίδα ακολουθώντας αποδεκτές από την Google μεθόδους.


Έχοντας μαζέψει αρκετές εμπειρίες, φτάσαμε στο σήμερα και στους SEO-Maniacs.


 

Μετά απο 7 χρόνια, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις βελτιστοποίησης ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες μεθόδους που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Αλλά δεν στεκόμαστε μόνο εκεί αφού το SEO είναι μόνο η αρχή μιας ολικής αναμόρφωσης της στρατηγικής διαδικτυακού marketing της επιχείρησης σας.