1 - ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ "ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ" (YouTube Keyword Research)

“Ακριβώς όπως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης, έτσι λειτουργεί και το YouTube. Η έρευνα για την επιλογή κατάλληλων ¨λέξεων κλειδιών” είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Η δημιουργία ενός βίντεο πρέπει να στοχεύει συγκεκριμένο keyword ετσι ώστε να προσεκλύει το κοινό που σας ενδιαφέρει.”

Η έρευνα YouTube keywords απαιτεί “χειρονακτική” δουλειά, αφου δεν υπάρχουν ειδικά εργαλεία που να εμφανίζουν ως δια μαγείας λίστες με τα κατάλληλα keywords.

Youtube SEO keyword research

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, θα έχετε μία ολοκληρωμένη λίστα με keywords, τα οποία θα είναι κατάλληλα για την εταιρεία σας. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, τα βίντεό σας είτε θα προσελκύουν πολλούς χρήστες, είτε θα αυξάνουν τους συνδρομητές σας είτε θα έχουν στόχο να αυξήσουν τις πωλήσεις σας.

SEO-Maniacs

2 - ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ YouTube ΒΙΝΤΕΟ (καινούργιων και παλιών)

“Όπως κάθε σελίδα χρειάζεται να βελτιστοποιηθεί έτσι και το κάθε Youtube βίντεο χρειάζεται και το δικό του “On-Video SEO”. Η βελτιστοποίηση του τίτλου, της περιγραφής, των tags και του βίντεο αυξάνει τις πιθανότητες μιας καλύτερης κατάταξης, που σημαίνει περισσότερα views!

Youtube On video SEO

Το (1) είναι ο Τίτλος του YouTube βίντεο και το (2) είναι η περιγραφή του.

Η βελτιστοποίηση αυτών των δύο είναι ίσως το πιό ισχυρότερο σήμα στον αλγόριθμο του Youtube και αυτό που θα δουν οι χρήστες του YouTube.

Όσο περισσότερο εμφανίζεται το δικό σας YouTube βίντεο τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να αυξηθούν και οι προβολές του.

SEO-Maniacs

3 - ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (HIGH-RETENTION TIME)

“Όσο περισσότερα λεπτά παρακολουθούν οι χρήστες τα YouTube βίντεο σας, τόσο πιό ισχυρό και θετικό σήμα στέλνουν στην YouTube. Ιδανικά, ένα YouTube βίντεο θα πρέπει να έχει πολλά views και οι χρήστες να το βλέπουν μέχρι τέλους (100% retention). Υπάρχουν τρόποι να αυξήσεις τον χρόνο παρακολούθησης που με την σειρά του θα αυξήσει την κατάταξη και τα views του βίντεό σας.”

Ο αλγόριθμος του YouTube αξιολογεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό σημάτων για να κατατάξει σωστά όλα τα βίντεο. Ο χρόνος παρακολούθησης, μετά απο πολλές έρευνες, είναι αποδεδειγμένα ένα απο το πιό ισχυρά σήματα.

Βελτιώνοντας την δομή των βίντεό σας και χρησιμοποιώντας εργαλεία που δίνει η YouTube πλατφόρμα είναι απολύτως εφικτό να αυξήσετε τον χρόνο παρακολούθησης των βίντεό σας.

Για τα καινούργια βίντεο είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας στρατηγικής που θα περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σενάριο. Αυτό βοηθάει στην ισχυροποίηση όλων των σημάτων που στέλνει το βίντεο στην YouTube και επιβραβεύεται με καλύτερη κατάταξη και views.

SEO-Maniacs

4 - ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ YouTube ΚΑΝΑΛΙΟΥ (YouTube Channel Optimization)

“Το YouTube κανάλι σας είναι κάτι αντίστοιχο της αρχικής ιστοσελίδας της εταιρείας σας. Πρέπει να δείχνει επαγγελματική, να μπορεί να αναγνωστεί εύκολα και να εξηγεί ακριβώς το είδος των βίντεο που εμπεριέχει.”

Είναι σπάνιο να εμφανίζεται ένα YouTube κανάλι αντι ενός βίντεο στα αποτελέσματα, αλλά με την σωστή βελτιστοποίηση του καναλιού έχει παρατηρηθεί πως επηρεάζονται θετικά και όλα τα βίντεο του.

Youtube SEO channel optimization

Ο αλγόριθμος της YouTube παίρνει υπόψιν την ολότητα ενός καναλιού. Αυτό σημαίνει πως η βελτιστοποίηση όλων των YouTube βίντεο και του καναλιού έχουν θετικό αντίκτυπο στην κατάταξη και την επισκεψιμότητα όλων των βίντεό σας.

SEO-Maniacs

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ YouTube SEO

Youtube & Google views

Τα YouTube βίντεό σας μπορούν να βρεθούν όχι μόνο μέσω της YouTube πλατφόρμας αλλά και μέσω των μηχανών αναζήτησης. Έχουμε την δυνατότητα να βελτιστοποιήσουμε τα YouTube βίντεο σας με keywords τα οποία είναι δημοφιλοί και στο YouTube και στις μηχανές αναζήτησης (Διπλή αύξηση επισκεψιμότητας)

YouTube SEO

YouTube βίντεο tags

Τα tags είναι λέξεις και μικρές φράσεις (2-3 λέξεις) που εξηγούν καλύτερα την θεματολογία του βίντεό σας. Η YouTube χρησιμοποιεί αυτά τα tags έτσι ώστε να προτείνει στους χρήστες σχετικά μεταξύ τους βίντεο. Ο τρόπος με τον οποίο η YouTube προτείνει σχετικά βίντεο στους χρήστες της μπορεί να αυξήσει τα views σας.

Social SEO

Δημιουργία Στρατηγικής

Για να δημιουργηθεί ένα βίντεο άρτια βελτιστοποιημένο για τον αλγόριθμο της YouTube χρειάζεται λεπτομερής στρατηγική. Αυτό περιλαμβάνει σενάριο, εικόνες, βελτιστοποίηση τίτλων και περιγραφής, χρήση σωστών εργαλείων και προώθηση σε διάφορα μέσα (Όπως Social Media και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες).

SEO Content Creation

YouTube SEO Εκπαίδευση

Η βασικές γνώσεις του SEO δεν είναι πολύπλοκες. Ειδικά στην δημιουργία νέων βίντεο και βελτιστοποίηση παλιών και ένας αρχάριος μπορεί να τα καταφέρει. Με τα προγράμματα που διαθέτουμε, μπορούμε να μάθουμε σε εσάς πώς να δημιουργείτε βελτιστοποιημένα YouTube βίντεο και κανάλια.

SEO Training